Traian Băsescu a vorbit vineri seara despre situaţia prin care trece Liviu Dragnea. Fostul preşedinte, proaspăt intrat în cursa pentru europarlamentare, spune că şeful PSD  ar trebui să plece din fruntea PSD, deoarece este epuizat şi nu mai poate fi „steagul formaţiunii”. El mai spune că, dacă se va ajunge în această situaţie, cei de la Pro România vor reveni în PSD.

„Dacă vrea să dea o şansă PSD-ului, trebuie să facă următorul lucru: să îşi ia clica din vârful PSD-ului să plece, să se tragă în fundul partidului pentru că atunci Pro România va veni înapoi. Pro România sunt plecaţi pentru că este Dragnea acolo şi are stilul pe care îl are, dar ei sunt PSD-işti de nădejde. Ponta o să vrea să ia din nou PSD-ul şi aşa mai departe. Dacă ar fi inteligent s-ar da, dacă ar fi inteligent s-ar da pentru că el nu mai poate fi steagul partidului, este epuizat”, a povestit Băsescu scenariul.

De asemenea, fostul preşedinte a mai spus ce planuri are după alegerile din 26 mai, dacă va câştiga un loc de europarlamentar.

„Acolo, în primul rând, ştiu foarte bine Uniunea Europeană şi mecanismele ei. În al doilea rând, cunosc foarte mulţi oameni acolo. În al treilea rând, acolo voi fi în cel mai mare partid, în PPE, deci voi putea să fac lucruri, spre deosebire de aici, unde sunt în cel mai mic partid şi trebuie să mă rog de PSD-işti să îmi dea cuvântul în Senat”, a mai spus Băsescu, care este sigur de şansele PMP de a depăşi pragul electoral.