‘Eu nu am văzut-o ca pe o critică, am văzut-o ca pe o încercare de a prezenta o analiză, ulterior spunând că, de fapt, nu este o analiză proprie. Nu există niciun motiv, din punctul meu de vedere, ca măsurile respective, măsurile fiscale să nu se mai adopte, absolut niciunul, pentru că sunt măsuri care aduc numai bine’, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat cum vede criticile aduse de preşedinte măsurilor fiscale pe care Guvernul urmează să le adopte.

Potrivit lui Dragnea, coaliţia de guvernare a avut discuţii cu reprezentanţii mediului de afaceri şi din companii foarte mari şi din companii mici, iar acestea ‘nu sunt bulversate’ de măsurile fiscale anunţate.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui că salariile vor creşte foarte puţin, liderul PSD a răspuns: ‘Până acum ceva timp se vorbea că se pierde la salariu. Ieri, domnul preşedinte a spus, nu am văzut-o ca o critică, el susţine măsurile noastre. Până acum ceva timp se spunea că salariaţii vor pierde la salarii, acum se spune că vor creşte salariile. Da, va creşte salariul net, este o măsură care aduce beneficii, am spus mereu că angajatorul nu va plăti mai mult, salariatul nu va primi mai puţini bani, ba, dimpotrivă, va primi puţin mai mulţi bani, în schimb vor fi contribuţiile sociale mai mari în contul angajatului şi o simplificare serioasă la mediul de afaceri’.

Iohannis: Solicit coaliţiei să renunţe la acest tip de politică fiscală care generează neîncredere şi incertitudine

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, joi, coaliţiei de guvernare să renunţe la politica fiscală promovată, având în vedere că aceasta generează ‘neîncredere’ şi ‘incertitudine’.

‘Solicit coaliţiei aflate la guvernare, PSD şi ALDE, să dea dovadă de responsabilitate şi să renunţe la acest tip de politică fiscală care generează neîncredere, incertitudine şi nu ajută pe nimeni’, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a recomandat prudenţă la nivelul deciziei politice şi guvernamentale în privinţa măsurilor economice.

‘România are nevoie de o politică care rezolvă problemele nu astăzi şi poimâine apar mai grave, ci are nevoie de o politică ce rezolvă problemele românilor pentru un viitor previzibil, deci o politică sustenabilă, cum se spune în limbajul de specialitate. De aceea, avertizez la modul cel mai serios decidenţii politici să aibă grijă şi să judece clar, la rece, ca să nu bage România şi pe români într-o aventură economică fiscală, cu final trist’, a adăugat Iohannis.