Zilele trecute, aceasta s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu Călin Popescu Tăriceanu, care dăduse și el undă verde unei schimbării lui Liviu Dragnea, garantând că alianţa dintre PSD şi ALDE merge mai departe oricum, conform surselor stiripesurse.ro. Viorica Dăncilă ar fi spus și ea că nu are nicio problemă cu schimbarea actualului lider al social democraților.

Situaţia s-a răsturnat însă în şedinţă, încă de la început, când Dăncilă a anunţat că este alături de Liviu Dragnea. Intervenţia acesteia i-a indus în eroare pe toţi. Potrivit surselor din partid, acesta a fost moment de cotitură, în care unii lideri nehotărâţi au căpătat convingerea că tabăra lui Dragnea se va impune şi, prin urmare, au decis să meargă alături de învingători.

Surse politice au dezvăluit pentru CAPITAL că Viorica Dăncilă a fost convinsă de Liviu Dragnea să-l susțină necondiționat după ce acesta i-ar fi amintit de câteva „afaceri personale”. În aceste condiții, Dăncilă nu a mai fost la fel de curajoasă și a ales să-l susțină pe cel care a propulsat-o în funcție.

Cea mai mare problemă a actualului premier este OUG pe amnistie și grațiere. Aceasta nu dorește să și-o asume și caută soluții de ieșire din ecuație. Însă Liviu Dragnea insistă să se întâmple cât mai repede.


Te-ar putea interesa și: