”Ni se repetă cu obstinație să fim solidari, să fim uniți, să nu spunem nimic ce deranjează persoana domnului președinte, să nu spunem nimic care, ieșind din afara ședințelor noastre, ar da muniție adversarilor. Dar eu înțeleg această solidaritate într-un sens negativ pentru că așa se omoară viața reală de partid. Așa se distruge conexiunea pe care orice formațiune politică trebuie să o aibă cu cei care ne-au dat votul și ne-au dat încrederea.

Noi suntem îndemnați la tăcere de dragul unei așa-numite solidarități și unități care nu mai reprezintă un progres pentru partid. (Solidaritate – n.r.) cu un om”, a declarat primarul general al Capitalei, la TVR.

Întrebată dacă în momentul de față se sacrifică interesul României, interesul unui partid, unei guvernări pentru cauza unui om, Firea a răspuns: ”Eu așa consider. Dacă greșesc, se va dovedi”.

De asemenea, întrebată dacă Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate pentru ca PSD să meargă pe o direcție bună, Firea a precizat: ”Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alți colegi, a nu se interpreta într-un alt fel. Din punctul meu de vedere, da. Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din Guvern (…), dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar mai puțin pentru partid, cât pentru țară”, a încheiat primarul PMB, citat de B1.ro.