„Cel mai important este să avem un punct de vedere structurat, după care ministrul Muncii, premierul, noi vom prezenta în amănunt această lege. Este important să eliminăm nedreptățile. Din păcate, noi în sistemul de pensii nu avem niște reguli coerente, un filtru conceptual care să fie înțeles de toată lumea. Sunt reguli de bun simț, care, din păcate, nu se respectă. (…) În ceea ce privește modificarea vârstei de pensionare, va fi o discuție pe care o vom avea. Trebuie argumente serioase pentru modificarea vârstei de pensionare. În privința acestei teme, dar și în privința în care se calculează pensiile, trebuie să fie niște reguli clare, simple, de bun simț, care să fie înțelese și acceptate de oameni. Practic, toate nedreptățile care există acum în sistemul de pensii trebuie să fie eliminate.”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat că există diferențe „foarte mari” între pensii și speră ca în această sesiune parlamentară să fie adoptată legea pensiilor.

„Nicio pensie nu va scădea, pentru că este un drept câștigat la care nu umblăm. Ne interesează ca pensiile mici și foarte mici să înceapă să crească”, a mai spus liderul PSD.