“Am auzit şi eu după Comitetul Executiv Naţional că DNA-ul lui Iohannis a cerut Curţii Supreme (…). DNA a intrat în panică, e agitat. De ce sunt agitaţi? Au în grafic ceva, un grafic cu date, când trebuie să fie executat unul sau altul? Au hotărât ei că pentru mine şi pentru Darius (Darius Vâlcov – n.r.) trebuie să se dea termenele mai aproape. De ce? Au explicat motivul? Astfel de cereri se depun doar când apar situaţii excepţionale. Unde e situaţia excepţională?”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

“Asta îmi arată mie că nu mai ţin cont de nimic, nu îi mai interesează să se acopere sau să se ascundă. Totul este pe faţă. O să văd şi eu ce o să facă instanţa până la urmă. Dar atâta timp cât nu au stabilit termenul eu am de gând să merg în continuare prin judeţe”, a mai spus liderul PSD.

Procurorii DNA au solicitat preschimbarea termenelor de judecată stabilite de judecătorii ÎCCJ în dosarele lui Dragnea și Vâlcov, cauza fiind judecarea cu celeritate a acestor cauze.

Dosarul liderului PSD are termen până pe 20 mai, iar cel al lui Darius Vâlcov, pe 11 iunie. De asemenea, procurorii DNA cer judecătorii să preschimbe aceste termene și să acorde unele mai scurte, în așa fel încât dosarele să fie judecate mai repede, potrivit Agerpres.