Organizatorii i-au oferit acestuia titlul onorific de ambasador al turismului maramureşan, la eveniment participând şi reprezentanţii de 40 de misiuni diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

„Din acest motiv mi-am luat câteva angajamente; nu-s primele, dar această zonă ca şi alte zone din România, ca să poată să fie accesibilă turiştilor şi să dăm şi altora şansă să vadă ce avem noi în ţară, trebuie să dezvoltăm infrastructura, trebuie să finalizăm finanţarea la aeroport (aeroportul internaţional Baia Mare n. red)”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a subliniat că pentru judeţul Maramureş are câteva priorităţi care ţine să le respecte la capitolul investiţii în infrastructură. „Aeroportul din Baia Mare, drumul de pe Valea Izei şi a doua parte a programului PNDL 2, lansat în 2013, de dezvoltare locală care înseamnă câteva sute de milioane de euro. Şi vor mai fi şi altele”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mărturisit că a ajuns pentru prima dată în Maramureş, vizitând Cimitirul Vesel din Săpânţa când era elev în şcoala generală, însă ce l-a impresionat cel mai mult au fost peisajele şi oamenii locului.

„Toată ţara noastră este frumoasă, dar Maramureşul, recunosc cu oarecare invidie că este un loc unic. Am avut şansa să vin aici, acum mulţi ani, în clasa a VIII-a, şi am rămas fără aer! Îmi aduc aminte de Cimitirul Vesel de la Săpânţa, iar în locurile de aici sunt nişte peisaje extraordinare, şi oamenii sunt unici. Cea ce îmi place foarte mult e că având multă încăpăţânare se opun globalizării! Vor să rămână autentici români, să păstreze toate obiceiurile şi tradiţiile, şi asta e un potenţial pentru turism extraordinar. Mâncarea este deosebită aici, peste tot, peste peisaje sunt oamenii. Oamenii de aici, din Maramureş”, a arătat Liviu Dragnea. (Sursa: Agerpres)