Liviu Drăgan este director general și fondator al businessului Totalsoft de peste două decenii. El a înființat businessul în 1994 și a reușit în decursul anilor să creeze două dintre cele mai puternice branduri IT din România, Totalsoft și Charisma.  

La doar patru ani de la înființare, Totalsoft lansează Charisma, iar în 2001, compania investește 1 milion de euro în dezvoltarea Charisma ERP, care în doar câțiva ani ajunge cunoscut la nivel international.

Dezvoltarea firmei atrage atenția fondului elen de investiții Global Finance, care devine acționar majoritar în 2005. Anul trecut, grecii decid să se retragă și Totalsoft este preluat integral de către turcii de la Logo Software, cel mai mare dezvoltator de aplicații din Turcia, ale cărui afaceri nu depășesc cu mult nivelul businessului Totalsoft, însă profitul turcilor este de 50% din venituri, așa cum declara Liviu Drăgan, în noiembrie anului trecut, la ZF live.

Tot acolo, întrebat fiind dacă se va schimba managementul în urma tranzacției prin care turcii au preluat cu 30 mil. euro 100% din acțiunile Totalsoft (Liviu Drăgan deținea înaintea tranzacției 7,9% din acțiuni), CEO-ul companiei declara, la ZF live, că „Atât eu cât şi managementul companiei vom rămâne mult timp de acum încolo, (…) eu personal nu am nicio intenţie de a părăsi funcţia de director general al TotalSoft. Nici măcar directorul financiar al companiei nu va fi înlocuit ca urmare a acestei achiziţii. Nu se vor schimba nici brandurile Totalsoft şi Charisma“.

La nici șase luni de la această declarație, Liviu Drăgan și-a anunțat salariații că de la 1 iunie va părăsi funcția de CEO.

“Dragii mei prieteni, am decis să nu mai conduc destinele Totalsoft, începând cu 1 Iunie. Nu aș fi crezut niciodată că voi scrie un astfel de mesaj.”, le-a transmis, astăzi, Liviu Drăgan salariaților, conform unor surse Capital.

Liviu Drăgan le-a mai transmis angajaților că va rămâne alături de companie, dar din poziția de membru în board-ul Totalsoft.

 

“Charisma tebuie să meargă mai departe. Eu voi continua să fiu membru în board -ul Totalsoft. Eu voi sprijini, la rândul meu, integrarea noii conduceri, în mod activ in următoarea perioada.”, le-a mai spus Liviu Drăgan, fără să referire la cine va conduce compania începând cu 1 iunie.

Până la difuzarea acestei știri, Liviu Drăgan nu a putut fi contactat, iar directorul de comunicare al companiei, Suzana Badea, ne-a declarat că se află în concediu și nu are informații referitoare o astfel de decizie.

Decizia de a părăsi funcția de CEO este surprinzătoare având în vedere faptul că turcii au fost de acord, în toamna anului trecut, ca Liviu Drăgan să continue să conducă Totalsoft.

Așa cum se poate vedea și din imaginea de mai jos, în ședința AGA din 2 septembrie 2016, noii acționari au decis ca directorul general să rămână același, „având aceleași atribuții și puteri de reprezentare”.