Louis Camilleri, CEO-ul gigantului italian Ferrari, şi-a dat demisia, invocând o serie de motive personale, în condiţiile în care a fost numit în funcţie în urmă cu doi ani.

Între timp, producătorul se pregăteşte să-şi mărească numărul de modele hibride şi să lanseze primul SUV din istoria companiei.

A fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Potrivit unor surse citate de Reuters, Camilleri, în vârstă de 65 de ani, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în urmă cu câteva săptămâni, starea de sănătate a fostului CEO deteriorându-se constant după diagnosticare.

Momentan, Camilleri se tratează la domiciliu, însă boala nu reprezintă singurul motiv pentru care a ales să se retragă, au adăugat sursele, scrie zf.ro.

De asemenea, Camilleri şi-a dat demisia şi din poziţia de preşedinte executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro.

Camilleri a fost numit CEO al Ferrari în iulie 2018 după moartea subită a fostului director executiv Sergio Marchionne.

Cerere mare, în ciuda pandemiei de coronavirus

Astfel, Ferrari a devenit una dintre cele mai performante firme din industria auto în ultimii doi ani, nivelul cererii rămânând la niveluri înalte în ciuda pandemiei de coronavirus.

Preţul acţiunilor a stabilit luna trecută un nou maxim istoric şi a ajuns la 182,95 de euro pe bursa de la Milano. În urma anunţului lansat de Camilleri, acţiunile au scăzut cu 0,6%.

Ferrari este un producător de mașini sport cu sediul în Maranello, Italia. Fondată în 1929 de Enzo Ferrari, ca Scuderia Ferrari, compania a sponsorizat piloți și a produs mașini de curse înainte de a produce mașini adecvate pentru a fi conduse pe drumurile publice.

În 1969, Fiat a devenit acționar la Ferrari, ulterior devenind proprietarul majoritar. Cel mai mare acționar al grupului Fiat, cu 90%, 5% din acțiuni, a fost cumpărat în 2005 de către o companie din Emiratele Arabe Unite, iar restul aparține Piero Ferrari, fiul lui Enzo.

Compania are sediul în Maranello lângă Bologna și Modena, Italia.