Lionel Messi a înregistrat încă o victorie! Fotbalistul a câștigat Balonul de Aur 2021

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul ”Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football.

„E incredibil să fiu iar aici. Mulțumesc colegilor de la Barcelona, de la Paris, antrenorilor, familiei, tuturor. Cred că am câștigat acest premiu datorită trofeului cucerit cu naționala, Copa America. A însemnat enorm pentru mine. E prima dată când câștig Balonul de Aur jucând aici, în Paris, și e o mare onoare pentru mine”, a declarat fotbalistul, citat de gsp.ro.

Trofeul Kopa a fost câștigat de Pedro Gonzalez

Fotbalistul spaniol Pedri, de la FC Barcelona, a fost desemnat câştigătorul Trofeului Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în acest an, luni, la Paris, în cadrul ceremoniei Galei ”Balonul de Aur”.

Pedri le succede în palmares francezului Kylian Mbappe (2018) şi olandezului Matthijs de Ligt (2019), după ce în 2020 nu s-a acordat premiul din cauza pandemiei Covid-19.

Mijlocaşul echipei catalane, care a împlinit joi vârsta de 19 ani, a cunoscut în ultimele luni o traiectorie ”stelară” a carierei sale, ajungând să fie titular în echipa naţională a Spaniei, notează AFP.

El a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător şi la EURO 2020, unde Spania a fost eliminată în semifinale de Italia.

„Mulțumesc Barcelonei și dedic premiul familiei mele, care e mereu alături de mine. Aș vrea să menționez în mod special și insula Palma de Mallorca, unde sunt probleme mari”, a spus Pedri.

Robert Lewandowski a primit trofeul pentru cel mai prolific marcator

Atacantul Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei, luni seara, la Paris, în cadrul Galei premiilor ”Balonul de Aur”.

”Le mulţumesc coechipierilor mei, fără de care nu aş fi golgheterul care sunt”, a declarat atacantul la primirea distincţiei.

Cel mai bun marcator din Bundesliga, Lewandowski a doborât în sezonul trecut recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri într-un sezon, faţă de cele 40 de goluri reuşite de legendarul atacant german în ediţia 1971-1972.

Alexia Putellas a primit ”Balonul de Aur” la feminin

Spaniola Alexia Putellas, câştigătoarea Ligii Campionilor la fotbal cu FC Barcelona, a cucerit, luni, premiul ”Balonul de Aur” la feminin.

Putellas şi-a adjudecat ”Balonul de Aur” feminin, ajuns la ediţia a treia, şi pentru titlul obţinut în Spania şi Cupa Reginei. Fotbalista a primit trofeul din mâinile atacantului francez Kylian Mbappe.

Sunt mândră, mă bucur că am toată echipa alături de mine, le mulțumesc pentru contribuția lor. E un premiu individual, dar pentru mine e un succes colectiv. Mulțumesc și antrenorilor care au crezut în mine, fanilor care mă susțin, clubului, e o plăcere să reprezint Barca. Mama și sora ea sunt aici, tatăl meu mă privește din cer și sper că e mândru de mine”, a declarat aceasta, potrivit sursei anterior citate.