"Discuţiile sunt în derulare şi nu am ajuns încă la un rezultat concret. În consecinţă, nu este posibil să anticipăm în acest moment dacă se va ajunge la o tranzacţie". a precizat grupul german într-un scurt comunicat, după ce în presă au apărut informaţii cu privire la o posibilă fuziune între Linde şi Praxair. 

O eventuală fuziune între Linde şi Praxair ar da naştere unui nou lider mondial pe piaţa gazelor industriale graţie unei capitalizări bursiere de peste 60 de miliarde de dolari. Linde are o valoare de piaţă de aproximativ 28 miliarde de euro (31,6 miliarde de dolari) şi 64.000 de angajaţi la nivel mondial, comparativ cu 33,7 miliarde de dolari şi 26.000 de angajaţi pentru Praxair. 

Linde Gas a intrat pe piaţa de gaze tehnice din România în 1996 formând o societate mixtă împreună cu UMT. În 1998 a preluat acţiunile în proporţie de 100%, devenind astfel unic asociat. Începând cu anul 2000 Linde şi-a diversificat punctele de producţie prin construirea unor fabrici de acetilenă în Timişoara şi Galaţi, precum şi a unei staţii de îmbuteliere hidrogen în Râmnicu Vâlcea. AGERPRES