Tranzacţia, care va oferi Linamar acces la piesele turnate din aluminiu dezvoltate de Montupet, arată că scandalul emisiilor de la Volkswagen nu a afectat încrederea în rândul companiilor care vor să se extindă în Europa. 

În 2014, Linamar era pe locul 90 în topul celor mai mari furnizori auto după vânzări, conform datelor companiei Berylls Strategy Advisors. 

Industria este dominată de firmele germane, cum ar fi Continental, Robert Bosch şi ZF Friedrichshafen, care, anul trecut, a achiziţionat firma americană TRW Automotive Holdings. 

Tranzacţia reprezintă o primă de 15,5% faţă de preţul acţiunilor Montupet din 14 octombrie. Este cea mai recentă achiziţie a unei firme canadiene în Europa, după ce, în iulie, Magna International Inc a cumpărat producătorul german de componente auto Getrag, pentru 1,75 miliarde de euro. 

Luna trecută, Montupet a anunţat că nu este afectată de problemele cu care se confruntă Volkswagen, deoarece furnizează componente pentru brandul Audi cu motor V6, care nu este implicat în scandalul emisiilor. 

Cu sediul în Clichy, lângă Paris, Montupet produce componente pentru Renault, BMW, General Motors şi Ford. Compania are peste 3.200 de angajaţi şi anul trecut a înregistrat venituri de 451,8 milioane de euro. Pe lângă Franţa, compania este prezentă şi în Belgia, Spania, SUA, India şi Mexic. 

Linamar,cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 3,7 miliarde de dolari, a achiziţionat anul trecut o participaţie majoritară în producătorul german de componente auto Seissenschmidt. 

AGERPRES