Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, alături de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au făcut, joi, un apel către statele membre UE care blochează aderarea României la spațiul Schengen, susținând că trebuie să își modifice poziția. Ei au a afirmat că adeziunea României și Bulgariei la Schengen este importantă pentru securitate.

„Principiul solidarității va fi aplicat de România și în adeziunea sa la spațiul Schengen. Parlamentul European a susținut întotdeauna țările în curs de aderare la acest spațiu. Fac un apel la statele membre care blochează această aderare să își modifice poziția”, a declarat Antonio Tajani, la ceremonia oficială de lansare a Președinției Consiliului UE.

Acesta a susținut că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen „va fi benefică pentru securitatea și statele membre UE

 „Sper că va fi îndeplinită în timpul Președinției dvs”, a adăugat Tajani, potrivit stiripesurse.ro.

”Insist ca România să fie primită în Schengen”, a spus Juncker. ”UE nu e completă fără România. Locul natural al României este în Schengen. Am pledat în PE pentru ca România să facă parte din zona Schegen. Rămân fidel acestei chestiuni – România trebuie să facă parte din Spațiul Schegen”, a declarat președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.