Conducerea Autorității pentru Reformă Feroviară a publicat un anunț consultare piață pentru a obține valoarea estimativă unitară pentru achiziția de rame electrice noi destinate transportului feroviar de călători (RE-R) și o cotație pentru mentenanța acestora, în vederea inițierii unei proceduri de achiziție. În prima etapă,  ARF 20 rame electrice noi destinate transportului feroviar de călători, pe rutele suburbane și regionale (RE-R).

“Se solicită prezentarea unei valori estimative unitară pentru rame electrice noi destinate transportului feroviar de călători (RE-R) și o cotație pentru mentenanța acestora, în scopul întocmirii referatului de necesitate privind valoarea estimată a achiziției”, conform anunțului de licitație. Termenul până la care se transmit propunerile operatorii economici interesați în cadrul procesului de consultare este 30 noiembrie.  Termenul până la care se desfășoară procesul de consultare este 5 decembrie. 

“Operatorii economici interesați vor trimite pe adresa de email office@arf.gov.ro oferta financiară estimativă exprimată în Euro, fără TVA. Ulterior procesului de consultare, autoritatea contractantă va demara procedura de achiziție în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în anunț.