„Libra Bank este prima bancă din România care oferă clienților săi companii un serviciu prin care aceștia au acces direct și în timp real la informații financiare relevante despre partenerii lor de afaceri, pentru a putea lua astfel deciziile de afaceri, pe baza unor informații documentate, ceea ce conferă un element de siguranță în climatul economic actual caracterizat prin incertitudine”, se afirmă în comunciatul băncii.
Instrumentul Acces Investigator este disponibil pentru toți clienții Libra Bank persoane juridice, care au activat serviciul de Internet Banking. Noutatea este reprezentată de faptul ca investigarea se poate realiză în timp real, nefiind necesară deplasarea în sucursala.
De asemenea, noul serviciu Acces Investigator este foarte simplu de utilizat: pentru a avea acces la informațiile financiare ale partenerilor de afaceri este necesar doar CUI (Codul Unic de Înregistrare) al firmei vizate,  accesand urmatoarele baze de date: RECOM (Registrul Comertului) – informații despre starea și acționariatul societății analizate, CIP (Centrala Incidentelor de Plăți a BNR) – informații privind incidentele de plată întregistrate cu bilete la ordin, cec-uri și cambii, respectiv baza de date a Ministerului Finanțelor care furnizează informații despre rezultate financiare înregistrate în anii anteriori și eventualele datorii la bugetele de stat.
„În momentul lansării acestui produs, ne-am gândit în primul rând la nevoia clienților noștri de a lua decizii de afaceri bine documentate și în timp real, așa încât ne-am propus să simplificăm acest proces la maxim. De asemenea, tot în vederea creșterii accesibilității, toți clienții care optează pentru serviciul Acces Investigator beneficiază în mod automat de instalarea gratuită a serviciului Libra Internet Banking, care oferă comisioane cu 30% mai mici decât în sucursale”, a declarat directorul diviziei de e-Banking din Libra Bank, Alexandru Bita.
Serviciul Acces Investigator se poate activa la cerere în oricare din sucursalele băncii.