Lia Olguța Vasilescu a trecut direct la amenintări și a afirmat că dacă săptămâna aceasta nu vom avea un răspuns pozitiv din partea președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește numirea celor doi miniștri la Dezvoltare Regională și Transporturi, trebuie sesizată de urgență Curtea Constituțională. „Președintele nu mai are dreptul legal să respingă. Are toate documentele la dispoziție. Atunci când a fost vorba de conflict, CCR a dat decizii rapide. (…) Eu sunt convinsă că va face președintele aceste numiri. (…) Iohannis riscă foarte mult. Joacă totul pe o carte, fără să cântărească contextul de anul acesta. Ar trebui să fie preocupat de imaginea României în exterior. (…) Dacă săptămâna aceasta nu vom avea un răspuns pozitiv, trebuie sesizată de urgență Curtea Constituțională”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, marți seară, la TVR 1, în cadrul emisiunii „România9″, moderată de jurnalistul Ionuț Cristache.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va formula ”într-un timp rezonabil” un răspuns la propunerile de miniştri la Transporturi şi Dezvoltare. Viorica Dăncilă i-a trimis luni şefului statului nouă scrisoare în care îi cere să-i numească miniştri la Dezvoltare și Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. ”Aceste documente sunt în analiza departamentului de specialitate la Administraţia Prezidenţială şi imediat ce voi reveni în ţară voi discuta şi vom vedea ce ne-a trimis acolo dna prim-ministru. Într-un timp rezonabil voi formula un răspuns la aceste propuneri”, a declarat Klaus Iohannis, la Aachen, după ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.