Fost primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a anunțat vineri obținerea finanțării pentru un proiect demarat încă de acum șase ani, când ocupa scaunul de edil al Capitalei Olteniei.

Este vorba investiții făcute cu fonduri europene vizând construcția conductelor de apă și canalizare pentru Craiova și alte 22 de localități din Dolj.

Apă plată la robinet

”Comisarul european pentru politica regională și urbană, Elisa Ferreira, va semna, în data de 17 martie 2020, la sediul Comisiei Europene, de la Bruxelles, proiectul regional de dezvoltare a infractructurii de apă și apă uzată din Dolj.

Este vorba de aprobarea unei sume de peste 450 milioane de euro reprezentând construcția conductelor de apă și canalizare pentru Craiova și alte 22 de localități din Dolj și a firului 2 de aducțiune Izvarna-Craiova, prin care urmează ca cetățenii orașului să beneficieze de apă plată la robinet”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

”Este un proiect pe care l-am demarat în urmă cu 6 ani, în calitate de primar al Craiovei, și care, în sfârșit, primește finanțarea. Compania de Apă Oltenia a demarat deja licitațiile pentru tronsoanele firului 2 Izvarna și lucrările de canalizare, astfel că, anul acesta, lucrările vor putea fi executate.

Cel mai mare proiect de gen din Europa

De menționat că este cel mai mare proiect de acest gen din Europa și e obținut de Craiova și județul Dolj!”, a mai precizat reprezentanta PSD.

Trebuie precizat că Lia Olguța Vasilescu a anunțat, la începutul acestui an, că intenționează să candideze la alegerile locale din 2020 pentru a câștiga din nou postul de primar al Craiovei.

”În proporţie de 99% vreau să candidez”, a spus Vasilescu, într-o conferință de presă.

Olguța Vasilescu a mai deținut funcția de primar al Craiovei în perioada 2012 – 2017. În luna ianuarie 2017, aceasta a preluat portofoliul Ministerului Muncii, pe care l-a deținut până în noiembrie 2018.