Lia Olguța Vasilescu a avut parte și de momente mai puțin plăcute în ziua nunții sale. Ea a fost aspru criticată de președintele PNL, Ludovic Orban deoarece nu a respectat interdicţia de a organiza nunţi şi petreceri în Postul Paştelui. Orban a criticat-o pe Olguța Vasilescu și Claudiu Manda i că sunt nici măcar atei, ci mai mult păgâni, motiv pentru care nu ar mai avea nevoie să conducă România.
Replica fostului ministrului al Muncii nu s-a lăsat mult așteptată.
„Mi se pare mai mult decât ridicol şi penibil domnul Orban, ca preşedinte de partid să vorbeşti despre nunta a doi parlamentari dintr-un partid adversar, cu aceeaşi tonalitate cu care acum câţiva ani vorbeai despre ‘cine este generalul’. În primul rând se minte cu nonşalanţă. Noi nu am făcut cununia religioasă acum. Cununia religioasă a fost făcută pe 24 februarie, înainte să intrăm în post. Ca dovadă, a şi fost oficiată de mitropolitul Olteniei. Am discutat cu preoţii, am întrebat dacă este vreo problemă ca petrecerea de nuntă să o facem în această perioada. Ne-au spus că nu este niciun fel de problemă pentru că postul nu înseamnă doar să mănânci fără carne, lactate, este vorba şi de cum se comportă omul în această perioadă a postului. Iată că vedem astăzi un mesaj de ură împotriva unei familii”, a spus Olguța Vasilescu la Antena 3.

Citește și Anunţ surpriză după nunta Olguţei Vasilescu şi a lui Manda: Nu mai au voie să conducă România

Ludovic Orban a comentat, duminică, la o întâlnire cu aleşii locali din regiunea de nord-vest, nunta Liei Olguţa Vasilescu cu Claudiu Manda. „Am deschis dimineaţă televizorul şi nu mi-a venit să cred ce am văzut la televizor. Suntem în Postul Paştelui. Orice român credincios, orice român care respectă tradiţiile, orice român care îşi respectă semenii, ştie că în Postul Paştelui nu se fac nunţi. Ce credeţi că am văzut la televizor? Toată ciuma roşie, toţi cei care se băteau cu cărămida în piept că ei fac referendumul pentru familie, arătându-şi ca nişte farisei credinţa, dar nu în Dumnezeu, ci în idolii la care nu au voie să se închine, s-au dus şi au sărbătorit la nuntă sfidând pe toţi românii care cred în Dumnezeu, care respectă tradiţia Bisericii şi care ţin în această perioadă Postul Paştelui. Nici atei nu sunt ăştia, mai degrabă sunt păgâni şi nu mai au voie să conducă România”, a afirmat președintele PNL.