Lia Olguța Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD,  a oferit prima reacție cu privire la decizia instanței de a-l achita pe Ilie Dragne.

L-au achitat pe administratorul de firma care era acuzat ca si-a angajat sotia la firma proprie si asta insemna pentru procurori administrarea cu rea credinta a patrimoniului societatii. Mare e gradina Domnului…”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost achitat de magistrații Tribunalului București într-un dosar în care era acuzat de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Decizia nu e definitivă.

„Achită pe inculpatul Dragne Ilie-Liviu trimis în judecată pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, prevăzută de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen”, se arată în decizia Tribunalului București, pronunțată joi.

Hotărârea nu este definitivă.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată în octombrie 2017, alături de alte patru persoane. Acesta a fost judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, acuzaţia de complicitate la evaziune fiind clasată.