”Premierul Olandei ne-a transmis azi, de la Sibiu, ca Olanda nu e de acord sa fim primiti in Spatiul Schengen. La ce buna toata desfasurarea de forte de azi? Ca sa vina mai marii europeni sa ne spuna cat de putin contam pentru ei si sa critice Romania? Johannis s-a spalat pe maini. Temele importante pentru stat au fost pasate la guvern. El si PNL sunt in campanie. Ii intereseaza doar sa le apara ranjetul in fotografia de familie… Cu ce se aleg romanii, insa?”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Premierul Olandei a declarat că nu suntem pregătiți pentru a intra în Schengen.

„Cand va veti conforma tuturor regulilor statului de drept, democratiei. Nu mergeti in directia corecta in acest moment”.

Astăzi, 9 mai, șefii de stat sau de guvern din UE s-au adunat la Sibiu cu ocazia Summitului UE. Summitul este găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent președinția Consiliului.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. Sunt prezenți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.