„Ce ziceau „profesionistii” lui peste? Ca cine da OUG pe Justitie trebuie scos in afara legii si bagat la puscarie! Ce fac ei acum? Dau OUG pe Justitie! Ba inca mai si santajeaza ca nu cumva sa se atace la Curtea Constitutionala ce fac ei… Ca fac si mai urat! Ospiciul PNL livreaza cate o ticalosie pe ora!”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Reacția vine după ce Orban a declarat luni că abrogarea recursului compensatoriu va intra în proiectul de lege pe care Guvernul își angajează ”răspunderea în justiție”, dacă proiectul de lege existent în Parlament nu va fi aprobat de Camera Deputaților.

Acesta a ținut să menționeze că în cazul în care reglementările pe Justiție vor fi atacate la Curtea Constituțională, Guvernul va da o Ordonanță de Urgență. Potrivit premierului, dacă nu vor fi luate măsuri, Justiția va fi paralizată.

”Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, există riscul să dispară din sistem aproape 2.700 de magistrați. Vă dați seama că va fi paralizată activitatea parchetelor și a instanțelor. În acest mod, accesul la justiție al cetățeanului va fi restricționat dramatic, oamenii nu vor putea să-și găsească dreptatea în instanțe pentru că instanțele vor fi supraaglomerate. Suntem obligați să apelăm la OUG, care să ne permită să adoptăm rapid aceste modificări”, a declarat Orban.