Postare dură din partea social-democratei, care consideră că Premierul are un „tupeu nesimțit” pentru faptul că nu dorește să mărească alocațiile copiilor. De asemenea, Lia Olguța Vasilescu acuză Guvernul PNL că a venit la guvernare doar pentru bănci și multinaționale.

„Ce tupeu nesimtit! Ati renuntat la miliarde de lei ca sa protejati bancile care jecmanesc cetateanul roman ca nicaieri in Europa, va pregatiti sa vindeti toate activele statului care au scapat neatinse pana acum, scoateti acciza la benzina ca sa cresteti pretul, de fapt, si acum ne faceti iresponsabili si nesimtiti fiindca crestem alocatiile la copii? Plecati de la guvernare, incompetentilor, ca nu sunteti in stare de nimic! Ati venit sa guvernati pentru oameni sau pentru banci si multinationale?”

Fostul ministru al Muncii a reacționat dur și la declarațiile lui Iohannis privind noua Lege a pensiilor

Aceasta susține că nu este nevoie de o nouă lege a pensiilor, aşa cum a anunţat premierul Ludovic Orban, fiind nevoie doar de aplicarea celei în vigoare, care prevede deja recalcularea pensiilor.

„A iesit si Klaus Johannis sa se planga ca trebuie o noua lege a pensiilor, fiindca a noastra nu corecteaza inechitatile… El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regula, nu intelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corecteaza inechitatile din sistem, dar pentru asta TREBUIESC RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, cand se intra pe noua formula de calcul care se cheama VPR (valoare punct referinta). Nu le trebuie alta lege, trebuie sa o aplice pe asta, care nu a intrat in vigoare decat cu cresterea punctului de pensie in 2019 si ar trebui ca si in 2020 sa creasca punctul la 1775 lei. Eu le-am si desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindca am vaga banuiala ca oamenii nu pricep decat asa!”, scrie Olguța Vasilescu pe Facebook.