PSD a blocat miercuri din nou, în Camera Deputaților, dezbaterea pentru eliminarea pensiilor speciale, a scris liderul liberal Rareș Bogdan, pe internet.

Inițiativa legislativă aparținea USR și ar fi trebuit să fie dezbătută miercuri în plenul Camerei.

Proiectul a fost depus în urmă cu doi ani în Parlament de deputații USR Claudiu Năsui, Cristina Prună, Cristian Seidler și propune desființarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, funcționarii parlamentari, judecătorii Curții Constituționale, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist și personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor.

În plus, se prevede plafonarea pensiilor magistraților și a pensiilor militare.

Niciun fel de explicație

”Nemernicie! PSD a blocat iar dezbaterea din Camera Deputaților pentru eliminarea pensiilor speciale. Revin”, a scris Rareș Bogdan miercuri pe Facebook, pentru ca ulterior să vină și cu explicații:

”Proiectul a fost pus pe ordinea de zi, Camera este for decizional, dar au trecut, pur și simplu, peste el!! Fără nicio explicație!”, a mai precizat el.

”Azi putea fi o zi mare pentru democrația și echitatea din România, dar parlamentarii au amânat votul pentru legea USR privind eliminarea pensiilor speciale. Proiectul a fost pe ordinea de zi pentru vot, dar aleșii de la tribuna Parlamentului au trecut peste el, fără dezbatere sau măcar o explicație pentru amânare”, a punctat și USR pe pagina oficială de Facebook a formațiunii politice.