Premierul Ludovic Orban a avut, vineri dimineaţă, o întâlnire cu preşedinţii USR şi PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş. Întâlnirea nu a fost trecută în programul public al liderului liberal, cum a fost cazul la discuţiile avute recent cu reprezentanţii PMP sau Pro România.

În urma întâlnirii dintre cei trei lideri politici, s-au stabilit mai multe direcţii comune de urmat. PNL, USR şi PLUS îşi doresc alegeri anticipate şi vor întreprinde toate eforturile în acest sens, mai ales că măsura este puternic sprijinită şi de preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Alte priorităţi ale celor de la USR – PLUS, despre care s-a discutat la întrevederea avută cu premierul Ludovic Orban, sunt impozitarea pensiilor speciale, anularea Legii recursului compensatoriu, modificarea controversatului Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) sau organizarea de alegeri locale în două tururi de scrutin. În plus, Dan Barna şi Dacian Cioloş îşi doresc creşterea proporţiei de parlamentari alocaţi diasporei, prin modificarea Legii electorale.