Într-o emisiune a TVR, deputatul liberal Daniel Fenechiu a susținut că ”nu există nimeni în PNL care să se opună majorării alocațiilor, doar că nu era momentul”. ”În afară de primul ministru, care a spus că și dacă am vrea n-am putea să majorăm alocațiile” a replicat reprezentanta PSD, Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii.

”Dacă mâine vine cineva și spune că dublez salariile, nu o să existe cineva care să spună că nu e bună măsura” a susținut Fenechiu, potrivit DCNews. ”Așa, dar noi le-am dublat” a comentat în studio Lia Olguța Vasilescu. ”Dar nimeni nu-și pune problema sustenabilității” a continuat Fenechiu. ”Cum? Noi ne-am pus-o și am ținut și un deficit sub 3%” a continuat Olguța Vasilescu.

”Plătim tributul măsurilor nechibzuite luate de dvs” a acuzat liberalul. ”Vă împrumutați DUBLU față de PSD!” a continuat fostul ministru al Muncii. ”Ce înseamnă dublu? Aveți o situație?” a întrebat Fenechiu, moment în care Ionuț Cristache a scos cartonul.

”Așa, deci vă împrumutați dublu. Ce faceți cu banii?”  a întrebat Lia Olguța Vasilescu. ”Îi ducem acasă” a răspuns Daniel Fenechiu.  ”Păi nu știu ce faceți, explicați ce faceți cu banii, nu aveți bani de alocații, de majorarea pensiilor” a cerut explicații fostul ministru al Muncii, întrebând când a rămas PSD cu datorii. ”Ce faceți cu banii? Ce faceți cu banii?” a insistat Lia Olguța Vasilescu. ”Asigurăm funcționarea statului” a afirmat Daniel Fenechiu.

”În loc să recunoașteți că aveți o guvernare de incompetenți și de iresponsabili, veniți și dați vina pe Opoziție, după ce ați dat afară toți specialiștii” i-a spus Lia Olguța Vasilescu lui Daniel Fenechiu, în emisiunea ”România9”, în contextul scandalului generat de întârzierea plății pensiilor.

”Doamna Vasilescu, vă asigur că, peste două luni, cu siguranță, ce spuneți astăzi va părea ridicol. Vă spun să vă abțineți.” a răspuns Daniel Fenechiu. ”Sunteți ridicol dvs.” a venit replica Liei Olguța Vasilescu, adăugând că cine are cea mai vagă idee despre sistemul de pensii știe că ceea ce spune ministrul Violeta Alexandru este ”o prostie”. ”Lăsați oamenii să se convingă singuri” i-a răspuns Daniel Fenechiu.

În contextul replicilor dintre cei doi, Daniel Fenechiu i-a mai spus Liei Olguța Vasilescu că ”înțeleg că țara se scufundă fără PSD, că PNL o să scufunde țara”. ”Sunteți incompetenți și iresponsabili” a mai replicat Lia Olgua Vasilescu.