Plecând de la informațiile INS, ea a susținut că veniturile românilor continuă să crească. “Conform INS, comparativ cu luna februarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9%”, a spus Olguța Vasilescu. Potrivit acesteia, în luna februarie 2019, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4819 lei. “Măsurile luate de guvernarea PSD+ALDE își dovedesc eficiența. Acestea se traduc în creșteri salariale în diverse domenii de activitate. Salariile celor din construcții și din domenii conexe construcțiilor au urcat în februarie cu peste 40% în ritm anual. Salariații din Învățământ și Sănătate au avut creșteri salariale de peste 30%”, a spus Olguța Vasilescu.

Ea a continuat cu afirmația că “valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (6683 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1728 lei)”.
În opinia sa, față de perioada când la Dacian Cioloș conducea Guvernul, câștigul salarial mediu NET este cu 50% mai mare. “1950 lei net/februarie 2016; 2933 lei net/februarie 2019. Așadar este un fapt clar saltul consistent de venituri, care se regăsește într-o evidentă creștere a puterii de cumpărare, a spus Lia Olguța Vasilescu.

În concluzie, ea a arătat că puterea de cumpărare a salariului mediu este mai mare cu 13,6% față de anul trecut și „cu 43,5% mai mare decât în guvernarea Cioloș – februarie 2016, potrivit datelor INS”.