Informația potrivit căreia compania Ford ar urma să plece din România a provocat reacții dure din partea opiniei publice și a unei părți a clasei politice. În replică, Lia Olguța Vasilescu a ținut să reacționeze și să demonteze acuzațiile care au vizat guvernarea PSD.

„Toată ziua a circulat un fake news și anume că președintele Ford a declarat că firma respectivă va pleca din România fiindcă nu se construiește drumul expres Pitești-Craiova. Președintele Ford nu a declarat așa ceva. Dimpotrivă! Se investește mult în această fabrică în continuare și se lucrează la un nou model pentru anul acesta! Sigur, compania Ford își dorește drumul expres, la fel cum îl dorim toți oltenii.

Astăzi, am avut o întâlnire la guvern, condusă de doamna Viorica Dancila, cu ministrul Răzvan Cuc și șeful CNAIR, Narcis Neagă și sunt în măsură să fac noi precizări:

▪ Pe Pitești-Craiova lotul 2 se va intra în șantier până la sfârșitul lui mai.

▪ Pe Pitești-Craiova lotul 1 se va intra în șantier în iunie.

Deși termenul de proiectare era până la finalul anului, firmele câștigătoare s-au mișcat mai repede!

Nu e o promisiune. Veți vedea fapte!

Și pe noi toți în șantier supraveghind lucrările! Pentru că Oltenia merită autostrada!”, a scris, miercuri seară, Lia Olguța Vasilescu pe contul ei de socializare.

Potrivit presei, CEO-ul gigantului auto a vorbit cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și premierul Viorica Dăncilă. Guvernanții i-au adus la cunoștiință faptul că lucrările la drumul expres Craiova-Pitești are întârzieri. Compania producătoare de mașini ia în calcul retragerea din România.

“Și-au luat angajamente referitoare la terminarea proiectelor de infrastructură și este foarte important să respecte acele angajamente (…) Într-adevăr, infrastructura este foarte importantă pentru noi. Noi am investit 1,5 miliarde de euro până acum. I-am investit, iar până la sfârșitul acestui an vom produce un al doilea produs aici (n.r. modeul Puma). Acea investiție a fost una pe termen lung. Pe măsură ce mergem înainte, compania va lua decizii referitoare la unde își va investi banii. Va investi acolo unde are sens să investească din perspectiva de business. Așa este în orice țară. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în România și, având în vedere ceea ce se va întâmpla efectiv, ne vom investi banii în viitor.”, a comentat Ian Pearson, la RFI.