Lia Olguța Vasilscu s-a dezlănțuit la adresa lui Klaus Iohannis pe care l-a acuzat nu doar că a blocat bugetul țării, prin contestarea lui la CCR și retrimiterea în Parlament, ci și o întârziere a investițiilor.

”De fiecare dată aceeași poezie, ne-a spus-o și consilierul lui, de fiecare dată… nu sunt banii de pensii. Și s-a văzut că nu au lipsit niciodată. Toți pensionarii și-au luat banii la timp și nu a fost niciun fel de probleme. Dar, președintele Klaus Iohannis vrea să găsească tot felul de motive pentru a explica întârzierea bugetului.

L-am auzit spunând despre faptul că nu au crescut pensiile la timp pe legea 263 și din cauza asta pensionarii au pierdut. Am explicat de o sută de ori, până acum, că noi nu am aplicat mot a mot legea 263, tocmai pentru că am crescut artificial punctul de pensie și asta a însemnat o majorare de pensie mai devreme decât data de 1 ianuarie”, a declarat Olguța Vasilescu, în direct la România TV.

”L-am văzut de asemenea pe președinte care spune că ar trebui să ne preocupe mai mult investițiile, sănătatea și așa mai departe. Păi haideți să-i spunem domnului președinte, că văd că a citit degeaba proiectul de buget, că văd că nu a înțeles nimic. La sănătate este o creștere cu șase miliarde de lei față de anul trecut. La educație avem o creștere cu zece miliarde în plus față de anul trecut. La investiții avem cu 15,7 miliarde de lei în plus față de anul trecut… Însă blocarea sistematică a bugetului, pe care o face președintele Klaus Iohannis, duce la ora actuală la imposibilitatea consiliilor județene și consiliilor locale de a-și aproba bugetele”, a mai spus Olguța Vasilescu la România TV.