Samsung, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, a prezentat săptămâna trecută Galaxy Round, un smartphone cu ecran curbat pe axa orizontală.

LG va lansa în luna noiembrie un telefon cu ecran curbat, însă pe axa verticală. Este vorba de LG G Flex.

Ecranele smarthpone-urilor LG şi Samsung sunt de tip OLED, iar sticla de deasupra este înlocuită cu plastic. Dar, aceste telefoane nu se îndoiesc, aşa cum ar crede unii utilizatori. Acestea nu sunt ecrane flexibile, ci doar curbate. LG a anunţat că va începe producţia de ecrane flexibile la începutul anului viitor.

De ce ar vrea cineva un telefon cu ecran flexibil? Ei bine, acestea pot fi mai rezistente decât telefoanele actuale cu ecran din sticlă. De asemenea, pot fi mai subţiri şi mai uşoare, iar designeri se pot gândi şi la alte forme pe lângă cea tradiţională dreptunghiulară.


Galaxy Round are un ecran OLED de 14,5 cm, procesor de 2,3 GHz, 3 GB memorie RAM, spaţiu de stocare de 32 GB, care poate fi extins la 64 GB, cameră foto de 13 MP pe spate şi de 2 MP în faţă şi sistem de operare Android 4.3. Galaxy Round va costa  în jur de 1.000 de dolari şi va fi pus în vânzare, în curând, în Coreea de Sud.