Nexus 5X dispune de un ecran de 5,2 inci Full HD IPS cu o densitate a pixelilor de 423ppi și cu avansata tehnologie In-Cell Touch care permite o recunoaștere mai rapidă a atingerii, vizibilitate ridicată la lumina soarelui și imagini mai clare. Nexus 5X, cu procesor Qualcomm Snapdragon 808, oferă o performanță de top chiar și pentru cele mai dificile și complicate sarcini. Iar datorită noului port USB Type-C, o perioadă de încărcare a bateriei de doar 10 minute va permite 4 ore de funcționare a dispozitivului.

Nexus 5X rulează Android 6.0 Marshmallow, cel mai nou sistem de operare de la Google pentru dispozitive mobile.
Nexus 5X dispune de o cameră principală de 12.3MP și frontală de 5MP. Atât senzorul principal de 1.55µm, cât și cel amplasat deasupra ecranului, de 1.4µm, permit absorbția unei cantități mai mari de lumină decât oricare dispozitiv Nexus precedent, oferind poze mai luminoase cu detalii uluitoare chiar și în condiții slabe de iluminare. Mai mult, Nexus 5X poate realiza video 4K și slow-motion, fiind astfel cel mai avansat dispozitiv multimedia Nexus de până acum.

Nexus 5X este acum mai sigur ca niciodată, dar și mai ușor utilizat, datorită Nexus Imprint, senzor de amprente amplasat pe spatele dispozitivului, acolo unde degetul este plasat în mod nomal, pentru o utilizare confortabilă. Este de ajuns o simplă atingere a senzorului pentru a aprinde și debloca Nexus 5X, gata imediat pentru a fi utilizat. Pentru utilizatorii din Statele Unite, Nexus Imprint va putea fi utilizat și pentru Android Pay, permițând astfel achiziții rapide și facile din mii de magazine din întreaga țară.

Nexus 5X va fi inițial disponibil prin precomandă din Google Store (store.google.com) începând de astăzi în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Coreea și Japonia, urmând ca dispozitivele să fie livrate spre sfârșitul lunii viitoare. Începând cu data de 19 octombrie, Nexus 5X va fi disponibil și pe alte piețe, urmând ca acesta să ajungă în aproximativ 40 de alte țări prin intermediul Google Store sau al magazinelor retail în trimestrul 4. Prețul și informații legate de disponibilitate vor fi anunțate local în săptămânile următoare.

LG Nexus 5X va fi disponibil în România în prima jumătate a lunii noiembrie.

Specificații:

●    Chipset: 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 808
●    Sistem de operare: Android 6.0 Marshmallow
●    Display: 5,2 inci Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
●    Memorie: 2GB LPDDR3 RAM / 16 sau 32GB eMMC ROM
●    Cameră:    Principală)    Până la 12.3MP cu apertură F2.0
    Frontală)    5MP cu apertură F2.0
●    Baterie: 2,700mAh (nedetașabilă)
●    Dimensiuni: 147 x 72.6 x 7.9mm
●    Greutate: 136g
●    Rețea: LTE-A Cat 6
●    Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-C
●    Culori: Carbon / Quartz / Ice
●    Altele: 4K Video / Dual Flash / IR Laser Auto-Focus / Fingerprint Sensor