LG Electronics a lansat primul aparat de aer condiţionat rezidenţial hibrid, care utilizează energie solară şi intenţionează să investească în următorii cinci ani 820 milioane de dolari în business-ul ce are la bază celulele solare.

Modelul F-Q232LASS de la LG, combinând puterea generată de modulul solar ataşat în partea superioară a unităţii exterioare, poate produce până la 70 wati de electricitate pe oră, furnizând astfel suficientă energie pentru alimentarea procesului de purificare a aerului.

Aparatul de aer condiţionat solar nu oferă doar economii vizibile la factura de electricitate, ci şi diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu până la 212 kg în 10 ani, echivalentul a 780 de pini plantaţi în aceeaşi perioadă.

„Intenţionăm să ne dezvoltăm business-ul ce are la bază celulele solare şi vom investi în următorii 5 ani 820 milioane de dolari în fabrica de la Gumi. Energia solară reprezintă o componentă principală a strategiei de dezvoltare a companiei, iar investiţia pe care o facem va creşte capacitatea de producţie cu mai mult de 1 GW şi va contribui la creşterea vânzărilor cu 2,4 milioane de dolari până în 2015”, a declarat Hwan-Yong Nho, CEO al Air Conditioning Company LG Electronics.

SURSA: LG