Fiul lui Leo de la Strehaia vine cu precizări de ultimă oră despre starea de sănătate a tatălui său. Amintim faptul că acesta era infectat cu noul coronavirus în momentul în care a fost arestat de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Din cauză că starea sa de sănătate s-a agravat acesta a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, scrie fanatik.ro.

În acest context, fiul său susține că în prezent starea tatălui său este și mai gravă. Acesta ar fi avut nevoie de și de oxigen pentru a putea respira, având în vedere faptul că mai suferă și de alte probleme de sănătate.

”Se simțea foarte rău, din ce am înțeles avea nevoie și de oxigen. Am vorbit puțin cu el, are mari probleme de sănătate. Sper să se refacă, mai ales că el are mari probleme de sănătate, comorbidități cum se zice, încă de dinainte”, a spus Alin, fiul lui Leo de la Strehaia.

În același timp, fiul acestuia a fost extrem de revoltat în legătură cu modul în care oamenii legii l-au ridicat pe tatăl său. Deși Leo de la Strehaia s-a împăcat cu ideea că va fi închis, polițiștii puteau aștepta ca acesta să își scrie testamentul sau să se vindece de COVID.

De ce a fost închis Leo de la Strehaia

”Tata se împăcase cu ideea că va ajunge la închisoare, știa după felul în care s-a desfășurat procesul că nu are șanse să scape. Dar puteau să îl lase să își termine tratamentul, să scape de coronavirus, apoi să îl ducă acolo. Iar asta din două motive, zic eu, de bun simț: îi poate îmbolnăvi pe alții la închisoare și pentru că nu poate fi îngrijit așa cum trebuie la pușcărie, mai ales că el are probleme cardiace, este diabetic, e supraponderal și are și alte probleme de sănătate”, a mai spus Alin.

Amintim faptul că Leo de la Strehaia, a fost condamnat miercuri, 29 septembrie, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală. În contextul în care în cazul lui faptele se prescriu pe 2 octombrie 2021, s-a dorit o decizie finală cât mai repede, care a fost și obținută.

„Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: I. În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat”, arăta Curte de Apel București.