Așadar, purtătorul de cuvânt al Executivului condus de Nicolae Ciucă a explicat că legile educației nu figurează pe agenda de astăzi deoarece ministrul Educației a fost diagnosticat cu COVID-19.

Ligia Deca a fost nevoită să intre în izolare după ce a fost diagnosticată cu COVID-19

„Legile educației nu figurează pe agenda de astăzi deoarece doamna ministru Ligia Deca are încă o situație a stării de sănătate care necesită urmarea recomandărilor medicale de izolare“, a precizat Dan Cărbunaru.

Amintim că șeful Executivului a anunțat pe 9 martie, în ședința de Guvern, că Legile Educației trebuie validate de Executiv în maximum două săptămâni și că apoi vor fi trimise Parlamentului pentru aprobare.

„Pachetul legislativ intră într-o nouă dinamică, cea a dezbaterii și avizării în cadrul Guvernului, interministeriale”, a spus Ligia Deca la momentul respectiv, precizând că peste 1.500 de persoane fizice și juridice au trimis amendamente și că „toate au fost parcurse cu atenție și integrate în măsura în care acest lucru a fost posibil”.

Noile legi ale educaţiei, Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior, au fost făcute publice după mai bine de jumătate de an, timp în care au generat un val de critici, atât din partea sindicatelor și asociaţiilor de părinţi, cât și din mediul politic, criticile vizând în special lipsa de transparenţă și de consultări.

Ligia Deca s-a aflat în delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

Amintim că Ligia Deca s-a aflat în delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite și nu a purtat mască, după cum s-a putut vedea într-o fotografie publicată de Administrația Prezidențială.

Din delegația oficială care l-a însoțit pe Președintele României au făcut parte ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul general Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, Președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, și directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Dan Cîmpean.

Într-o postare pe Facebook, Ligia Deca a povestit despre vizita în UAE.

„Am participat, în aceste zile, la o vizită de stat în Emiratele Arabe Unite, alături de Președintele României și de alți membri ai Guvernului. Vizita a fost organizată și în contextul semnării, dintre România și Emiratele Arabe Unite, a memorandumurilor de înțelegere în domeniul educației, al digitalizării, al tranziției verzi și al energiei”, a scris, printre altele, ministrul.