În decembrie 2014, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care a reglementat jocurile de noroc online, una dintre consecinţe fiind aceea că jucătorii, dacă aleg o casă de pariuri sau un casino autorizate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, nu trebuie să se mai teamă de amenzi, scrie romaniatv.net.

Anterior, legea veche prevedea sancţiuni de 50.000 de lei sau chiar închisoare de până la doi ani pentru cei care jucau la case neautorizate. Iar în România nu a existat, până astăzi, nici o casă autorizată, ceea ce înseamnă că zeci de mii de români au riscat să plătească averi sau chiar cu libertatea pentru că au pariat online!

Începând cu 1 iulie, în schimb, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a acordat prima autorizaţie online pentru site-ul winmasters.com. Si inca din prima zi, din taxele platite de acest site, statul roman a castigat 500.000 de euro! In continuare insa pariorii trebuie sa fie atenti, pentru ca si noua legislatie prevede amenzi foarte mari, tot de 50.000 de lei, pentru cei care joaca la case neautorizate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi Bet365.