Proiectul, iniţiat de deputatul UDMR Zsolt Molnar, prevede de asemenea introducerea obligativităţii de acceptare a plăţilor cu cardul la un prag coborât faţă de legislaţia curentă de la 100.000 euro anual la 10.000 euro anual.
“Salutăm adoptarea legii cash-back, care va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând  educarea graduală a comunităților asupra utilizării cardurilor. Un prim pas în acest sens il reprezintă chiar accesul la o valoare limitată de numerar prin intermediul POS-urilor. MasterCard a susținut această inițiativă legislativă încă de la primele discuții și ne bucurăm să vedem că proiectul a fost adoptat cu aplicabilitate asupra comercianților cu o cifră de afaceri anuală de peste 10.000 euro (mulți dintre aceștia în mediul rural sau urban mic). Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianților pentru implementarea POS-urilor si a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare. Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă și rapidă, MasterCard își anunță disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, România, MasterCard.

“De asemenea, dorim sa contribuim activ cu expertiza noastră în cadrul discuțiilor pe marginea normelor metodologice ale legii, alături de toate părțile implicate, în directia implementării transparente și eficiente a acestui sistem.MasterCard va continua să încurajeze inițiativele care vizează extinderea infrastructurii de acceptare a cardurilor, o necesitate a pieței locale, cu impact pozitiv la nivelul întregii economii. Credem că legea cash-back reprezintă un pas firesc în această direcție a fiscalizării economiei, încurajând transparența, dezvoltarea sustenabilă și progresul prin utilizarea pe scara largă a plăților electronice”, a adăugat Cosmin Vladimirescu.