"Prins cu predarea documentelor către noul ministru, nu am remarcat că Legea irigaţiilor a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial încă din 12 noiembrie. Am lucrat mult alături de colegii din minister şi Comisia de agricultură pentru a avea cea mai importantă lege pentru sector. Miliardul de euro este astăzi o certitudine. Este mai mult decât un acord politic. Este o lege care garantează fermierilor că, indiferent de partid sau ministru, sumele vor exista din 2016 până în 2020!", a scris, luni, Daniel Constantin pe Facebook.

Acesta a precizat că prin această lege au fost alocate şi aproape 1.000 de posturi pentru Agenţia Naţională pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), care ar trebui ocupate cât mai repede pentru a putea oferi mentenanţa staţiilor de pompare aflate în patrimoniul statului.

"Prin lege am alocat şi aproape 1.000 de posturi pentru Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare, care trebuie ocupate cât mai repede. De asemenea, legea oferă garanţia faptului că infrastructura nu mai poate fi devalizată. În cazul în care nu se întreţine de către organizaţii, ea revine la stat. Prin introducerea abonamentului, toţi fermierii au acces la apă la un preţ accesibil, fără să mai suporte pierderile din sistem. Urez succes noului ministru şi colegilor din minister în implementarea legii", spune fostul ministru.

Constantin a subliniat că la încheierea mandatului a predat şi cele două hotărâri de guvern cu privire la normele metodologice şi programul naţional de irigaţii, care trebuie adoptate de Guvern în 30 de zile. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: