Proiectul de lege prin care tinerii în vârstă de până la 35 ani care înfiinţează o microîntreprindere vor beneficia de anumite facilităţi a fost discutat de Guvern, în şedinţa de miercuri, urmând însă să fie reanalizat după ce va fi îmbunătăţit faţă de forma actuală, a declarat premierul Emil Boc.

El nu a dorit să prezinte modificările care vor fi aduse proiectului de lege.

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România a avansat, miercuri, un set de propuneri de modificare a proiectului de lege, arătând că sistemul ar trebui să faciliteze deschiderea primei firme de către orice persoană şi să prevadă facilităţi fiscale la angajarea oricărui debutant, indiferent de vârstă.

Organizaţia mai consideră necesară eliminarea obligativităţii prezentării la înfiinţare a unui plan financiar întocmit de un expert financiar şi vizat de o bancă, deoarece un debutant în afaceri nu va putea suporta costurile necesare unei asemenea vizări, şi extinderea numărului de coduri CAEN pentru ca întreprinzătorii să aibă la dispoziţie o paletă mai largă de posibilităţi.

Totodată, tinerii întreprinzători solicită eliminarea prevederii care stabileşte obligativitatea reinvestirii integrale a profitului realizat în anul fiscal precedent şi totodată, să capitalizeze profitul astfel încât, la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc trei ani de la data înregistrării societăţii, capitalul social al acesteia să atingă pragul minim de 5.000 euro, echivalent în lei la cursul Băncii Naţionale a României.

Reprezentanţii patronatului mai susţin că în lege ar trebui denumită firmă a debutantului în afaceri „Prima Firmă” şi nu starter.

SURSA: Mediafax