Mai precis, USR a anunțat că a strâns peste 75.000 de semnături pentru susţinerea legilor care interzic amplasarea sălilor de pariuri în anumite locații .

Legea a strâns peste 75.000 de semnături

Dintre acestea, un număr de 2.265 de semnături au fost strânse în această săptămână, în Bucureşti. Informațiile au fost oferite de USR într-un comunicat transmis duminic.

„Membrii USR au discutat în această săptămână cu bucureştenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copii şi tineri şi au strâns 2.265 de semnături de susţinere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic în România. (…) Proiectele USR prevăd, de asemenea, interzicerea publicităţii în spaţiile publice la jocurile de noroc şi impun obţinerea unui aviz de funcţionare din partea primăriei pentru sălile de jocuri”, a transmis USR.

Sunt vizate zonele de lângă școli, locuri de joacă, spitale, biserici, centre culturale, dar și locațiile de la parterul blocurilor, la sate sau lângă alte săli de jocuri de noroc.

USR vrea să elimine jocurile de noroc

De asemenea, USR a solicitat majorităţii PSD-PNL să nu mai „blocheze” aceste legi. Formațiunea a scris și că jocurile de noroc au devenit „cancerul societăţii româneşti”

„Jocurile de noroc au devenit, în doar câţiva ani, cancerul societăţii româneşti. Nici măcar copiii nu scapă. Oriunde întorc privirile în Bucureşti întâlnesc o reclamă la păcănele sau la o sală de jocuri. În timp ce PSD-PNL blochează proiectele USR anti-păcănele în Parlament, milioane de români sunt încurajaţi să devină dependenţi prin reclame super agresive şi săli de jocuri la tot pasul.

USR este singurul partid care luptă pentru protejarea românilor de influenţa nefastă a industriei jocurilor de noroc şi care se bate în mod real cu şefii păcănelelor, în timp ce PSD, PNL şi AUR fac echipă cu ei”, a susținut deputatul USR Tudor Pop.

Purtătorul de cuvânt al PNL as spus că USR este un partid cu probleme de identitate

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL), Ionuț Stroe, a adus în atenție, luni, problemele identitare ale Uniunii Salvați România (USR).

Acesta a argumentat că acest partid se autoetichetează drept o formațiune de dreapta, dar susține politici de stânga autentice.

De asemenea, el a subliniat că PNL rămâne deschis la orice formă de asociere de dreapta. Astfel, a evidențiat decizia recentă de fuziune cu ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților).