“Primim informaţii de la servicii însă nu le putem folosi ca probe în  instanţă. Ne ajută, desigur, pentru că este mult mai uşor atunci când ştii dinainte unde să cauţi. Există totuşi o frustrare pentru că nu putem folosi respectivele date decât pentru propria informare”, a spus, la Sinaia, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Întrebarea Capital a venit în contextul unei discuţii despre piaţa combustibililor unde Consiliul a aplicat deja amenzi serioase.
 Chiriţoiu a mai spus că eventualele înţelegeri dintre benzinari în sensul creşterii preţurilor sunt destul de greu de demonstrat chiar dacă modificările tarifelor urmează de cele mai multe ori un anumit tipar şi că instituţia pe care o conduce continuă să urmărească această piaţă.
 La începutul anului 2012, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi record, de 3% din cifra de afaceri, unui număr de şase companii specializate în comercializarea carburanţilor. Este vorba despre OMV, Petrom, Rompetrol Downstream, Lukoil România, Mol România şi Eni România(operatorul benzinăriilor Agip). Sumele plătite de cei şase sunt de ordinul a sute de milioane de lei iar motivul amenzii îl constituie o înţelegere prin care cei şase au retras de pe piaţă, în perioada 2007-2008, sortimentul de benzină Eco Premium.