Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, i-a răspuns actorului Dan Puric, în urma atacului de neconceput pe care acesta l-a lansat la adresa victimelor incendiului din Colectiv.

Deși Iancu, al cărui fiu de 22 de ani a pierit, în urma rănilor suferite la Colectiv, nu se laudă în spațiul public cu creștinismul său, răspunsul pe care i l-a dat lui Dan Puric se constituie într-o adevărată lecție de iertare.

Lecția de iertare

”Domnule Dan Puric, eu şi copilul meu Alex te iertăm.

Important însă este să te poţi ierta şi tu”, a scris pe Facebook Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu, care a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală, la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv, din cauza infecţiilor nosocomiale.

Trebuie precizat că actorul Dan Puric a făcut niște afirmații revoltătoare, chiar în noaptea de Înviere. Ca dovadă a spiritului său creștin, Puric a vorbit în termeni extrem de defăimători despre tinerii morți în incendiul de la Colectiv.

Cunoscut opiniei publice ca un apărător al naționalismului de factură conservatoare și ca o voce care întotdeauna laudă și susține acțiunile Bisericii Ortodoxe din România, Dan Puric și-a revărsat frustrarea legată de faptul că în noaptea de Înviere slujbele s-au ținut în biserici goale tocmai pe victimele tragicului incendiu din clubul Colectiv, despre care a spus, în direct la Realitatea Plus, că ”abia se pregăteau cu Jos Biserica, Jos patriarhul”.

”Conspirația ocultei internaționale”

Puric susține că măsurile de distanțare socială, care au condus la imposibilitatea credincioșilor creștin-ortodocși din România de a participa la slujba de Înviere, nu sunt altceva decât o conspirație a ocultei internaționale.

”Este pentru prima oară când sfinţii emană microbi, eu ştiam că parlamentarii sunt vectori de infecţie. Biserica a reacţionat foarte bine, foarte înţelept, că îi trântea două babe la altar şi zicea: a început Covidul în România.

Cum au făcut la Colectiv, haimanalele alea abia se pregăteau cu Jos Biserica, Jos patriarhul. Dacă ei sunt hrăniţi… Noi nu vorbim aici de bacterii, noi vorbim aici de imunitatea poporului român. Tot ce ţi-am spus aici face parte din imunitatea poporului român”, au sunat controversatele afirmații ale actorului.