Miliardarul rus Gleb Fetisov, proprietar al grupului bancar My Bank, intenţionează să preia cotidianul francez Le Monde, a informat marţi cotidianul rus Kommersant, potrivit AFP.

Gleb Fetisov a depus deja o ofertă de cumpărare. „Pentru mine, este mai întâi un proiect de afaceri: voi dezvolta jurnalul şi voi păstra blocul său de control”, a declarat Fetisov, pentru Kommersant, fără a preciza valoarea unei eventuale tranzacţii.

Le Monde caută un cumpărător care trebuie să recapitalizeze masiv grupul, care are mari datorii. El a anunţat luni că a primit două oferte în acest sens.

Prima ofertă a fost lansată de Pierre Berge, bancherul Matthieu Pigasse şi preşedintele operatorului de internet Free Xavier Niel, iar cea de-a doua de Claude Perdriel, patron al publicaţiei Le Nouvel Observateur, operatorul France Telecom şi grupul mediatic spaniol Prisa.

Gleb Fetisov, a cărui avere este estimată la 1,6 miliarde de dolari, ocupă locul 42 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din Rusia stabilit în 2010 de Forbes.

Alt cotidian francez, France Soir, a fost deja preluat de anul trecut de fiul unui oligarh rus, Alexksandr Pugacev, în vârstă de 25 de ani, care a investit în el câteva zeci de milioane de euro, adaugă sursa citată.

SURSA: Agerpres