Astfel, în Norvegia sunt vacante două posturi (tehnician/inginer de transmisii şi tehnician/inginer radio), Belgia caută cinci asistenţi medicali, iar Danemarca are disponible 25 posturi (stagiar/lucrator calificat în ferme de creştere a animalelor; sere; ferme de cultivare legume/fructe).

Italia a anunţat patru posturi vacante pentru medici recuperare medicină fizică sau medici neurolog. Alte oferte sunt pentru Austria – şapte posturi (drujbist), Germania – cinci posturi (inginer aeronautică) şi Malta – două posturi (manager restaurant şi personal de aşteptare în restaurant).

Pentru ocuparea acestor locuri de muncă se solicită calificare în domeniu şi cunoştinţe de limbă a statului respectiv.

Solicitanţii din Capitală se pot adresa consilierului EURES din cadrul AMOFM Bucureşti pentru a fi informaţi, consiliaţi şi mediaţi în vederea obţinerii unui loc de muncă în străinătate sau pot viziona ofertele respective accesând site-ul EURES naţional (www.eures.anofm.ro).

EURES a fost creat în scopul facilitării liberei circulaţii a forţei de muncă în Uniunea Europeană şi este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elveţia.
Sursa: Agerpres