Duminică, 29 august, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a prezentat moțiunea “Forța Dreptei” în fața Colegiului PNL Ilfov.

Alegerea fostei şefe DNA în fruntea Parchetului European, meritul lui Ludovic Orban?!

Cu această ocazie, Orban a vorbit despre alegerea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului European, care ar fi avut loc datorită lobby-ului intens depus de către PNL sub conducerea sa, dar şi despre prima agenţie europeană ce-şi va avea sediul în România, lucru care s-a decis tot sub mandatul său de premier.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ludovic Orban afirmă că este pentru o Europă a naţiunilor şi pentru “o Europă ca un concept al diferenţelor, al specificităţilor”.

Atacuri la adresa premierului Cîţu

El a lansat şi un atac voalat la adresa lui Florin Cîţu transmiţându-le liberalilor din Ilfov să analizeze cu mare atenţie cine are “tot bagajul de cunoştinţe și experienţa ca să poată să conducă, cine are leadership, carisma, empatia, capacitatea de comunicare pe limba omului” ca să poată conduce Partidul Naţional Liberal după Congresul din septembrie.

“Pentru că a comunica este fundamental în politică, iar dacă nu ştii să comunici e foarte greu să faci ceva care într-adevăr să conteze și ofere perspectivă partidului”, scrie Orban în încheierea mesajului său pe Facebook.

Postarea integrală a lui Ludovic Orban

“Mi-am prezentat astăzi moțiunea ”PNL-Forța Dreptei” în fața colegilor liberali din Organizația PNL Ilfov. Le-am spus, cu acest prilej, că alegerea președintelui Partidului Național Liberal, care va avea loc la Congresul din 25 septembrie, este o alegere şi de valori, principii, doctrine.

Noi suntem pro-europeni categoric, dar eu sunt pentru Europa naţiunilor şi pentru o Europă ca un concept al diferenţelor, al specificităţilor. Bogăţia provine tocmai din diversitate, care este asigurată de menţinerea tradiţiilor, obiceiurilor, specificităţilor fiecărei naţiuni sau fiecărei comunităţi locale care stă la baza României.

Apărarea interesului naţional, apărarea intereselor fundamentale, care au fost vocaţia Partidului Național Liberal, nu sunt vorbe goale.

Ca președinte al Partidului Național Liberal, am reușit niște lucruri la care puțini s-ar fi gândit, victorii pe plan european. Avem vicepreședinte PPE, probabil cel mai influent europarlamentar român de la Bruxelles, în persoana lui Siegfried Mureșan, care a fost și raportor la bugetul Uniunii Europene, reușind să influențeze decizia privind PNRR-ul mai degrabă în favoarea noastră.

De asemenea, Laura Codruța Kovesi a ajuns procuror șef al Parchetului European doar datorită lobby-ului făcut de Partidul Național Liberal, iar România, în timpul mandatului meu de premier, a reușit să obțină prima Agenție europeană care își va desfășura activitatea pe teritoriul României, și aici este vorba de Centrul Cyber. De comisarul european nu mai vorbim, portofoliul de Transporturi fiind extrem de important.

Le-am spus liberalilor din Ilfov să analizeze cu atenție la ce exigenţe trebuie să facă faţă cel pe care îl vor alege președinte al Partidului Național Liberal, cine creşte încrederea PNL dintre candidaţi şi cine scade încrederea în PNL, cine are într-adevăr tot bagajul de cunoştinţe și experienţa ca să poată să conducă, cine are leadership, carisma, empatia, capacitatea de comunicare pe limba omului.

Pentru că a comunica este fundamental în politică, iar dacă nu ştii să comunici e foarte greu să faci ceva care într-adevăr să conteze și ofere perspectivă partidului.”

Sursa foto: EPPO/Facebook