Francezii de la Renault au făcut publice primele imagini cu cel mai nou şi mai exclusivist model al lor care va fi prezentat oficial la Salonul auto de la Moscova (25-29 August).

Maşina are la baza modelul Laguna şi este aproape identică cu Renault Samsung SM5, care se comercializează în Coreea de Sud. Latitude este cea mai mare maşină a constructorului francez, măsurând 4,89 metri lungime, 1,83 metri lăţime şi 1,49 metri înălţime. Modelul este mai mare decat Opel Insignia (4,83 m), Skoda Superb (4,84 m) şi Ford Mondeo (4,84 m).

Latitude oferă dotări de lux cum ar fi scaun şofer cu funcţie de masaj, climă automată cu trei zone, sistem audio Bose, faruri dual-xenon cu iluminare adaptivă  etc. Renault nu a furnizat informaţii cu privire la gama de motoare care vor fi disponibile. În Coreea de Sud, SM5 este disponibil cu un motor de 2 l pe benzină care dezvoltă 141 cai putere.

Latitude va fi disponibil la sfârşitul acestui an pe pieţele din Asia, Africa, Rusia, Australia şi Mexico. Versiunea europeană a modelului va fi expusă, în toamnă la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie) urmând să fie disponibilă în showroom-uri la începutul anului 2011.

Latitude este urmaşul lui Vel Satis, însă francezii speră să nu aibă soarta acestuia. Vel Satis, fostul port-drapel al gamei Renault, s-a dovedit a fi un eşec, fiind comercializate foarte puţine unităţi. Principala problemă a lui Vel Satis a fost designul complet ieşit din clasicismul maşinilor din clasa de lux.

0-52840-6.jpg0-52841-renlatitude1.jpg

SURSA: Renault