Jurnalistul britanic Piers Morgan va ocupa postul lăsat vacant de realizatorul TV Larry King la CNN, după 25 de ani, din luna ianuarie a anului viitor, potrivit televiziunii americane.

Piers Morgan, în vârstă de 45 de ani, a căpătat o oarecare notorietate în Statele Unite ale Americii, ca membru al juriului emisiunii „America’s Got Talent”, dar şi datorită interviurilor realizate cu diferite personalităţi.

În Marea Britanie, Morgan a fost redactor-şef al tabloidelor News of the World şi Daily Mirror, dar a fost nevoit să părăsească această funcţie după ce a publicat fotografii trucate ale soldaţilor britanici maltratând prizonieri irakieni.

Primul invitat al lui Morgan în emisiunea sa de la CNN va fi chiar Larry King.

„Sunt încântat să mă alătur CNN şi aştept cu nerăbdare să aduc stilul meu personal de interviuri la cel mai mare post de informaţii din lume”, a declarat Morgan.

Morgan a semnat un contract pe patru ani, în valoare de 8,25 milioane de dolari, pentru a-l înlocui pe celebrul King.

Larry King, în vârstă de 76 de ani, a declarat că a luat decizia de a renunţa la emisiunea care l-a făcut celebru deoarece îşi doreşte să petreacă mai mult timp cu familia. Dar, potrivit analiştilor, motivul real pentru care King renunţă la emisiune este scăderea cotei de audienţă.

De-a lungul celor 25 de ani de emisiune, Larry King, celebru pentru bretelele sale, a realizat peste 40.000 de interviuri cu celebrităţi şi oameni politici din lumea întreagă.

Emisiunea „Larry King Live” a fost introdusă recent în Guinness Book of World Records, fiind considerată cea mai lungă emisiune de televiziune moderată fără întrerupere de aceeaşi persoană şi difuzată în acelaşi interval orar.

Larry King a anunţat că va continua să fie „un membru al familiei CNN” şi că va continua să prezinte din când în când programe speciale, cu ocazia unor evenimente naţionale sau internaţionale majore.

De-a lungul carierei sale, Larry King i-a intervievat pe toţi preşedinţii americani începând cu Gerald Ford. Printre cele mai recente interviuri ale sale se numără cele realizate cu Bill Gates şi Lady Gaga.

SURSA: Mediafax