Împreună cu ceilalţi creditori, 'noi ne-am adaptat constant abordările, am progresat în negocieri cu un obiectiv dublu: de a readuce stabilitatea financiară' în Grecia şi 'de a permite dezvoltarea creşterii şi competitivităţii' ţării, a afirmat dna Lagarde, înainte de reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de finanţe din zona euro, după cum relatează AFP.

'Aceasta presupune o abordare echilibrată cu reforme structurale şi o consolidare bugetară propice creşterii şi, pe de altă parte, o susţinere financiară din partea europenilor', a adăugat Christine Lagarde. 'Este ceea ce noi am recomandat mereu şi o voi spune din nou', a mai declarat directorul FMI.

FMI, unul din creditorii Greciei alături de Banca Centrală Europeană şi ţările din zona euro, susţine ca datoria Greciei, estimată la aproape 180% din PIB, să revină la un nivel sustenabil. Aceasta ar însemna un nou gest din partea europenilor, sinonim, în opinia lor, cu pierderi financiare. Multe state europene, în special Germania, refuză un astfel de gest, considerând că au făcut destul pentru Grecia. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: