Anul trecut erau înregistrate 280 de milioane de permise de conducere în China, potrivit Ministerului Securităţii Publice.

"Dacă ai un permis de conducere nu înseamnă neapărat să deţi o maşină, iar estimarea arată o situaţie îngrijorătoare ce trebuie să avertizeze autorităţile în ceea ce priveşte poluarea şi nivelul la care ar putea ajunge traficul de pe drumurile publice", mai scrie Bloomberg.

Marile oraşe precum Beijing şi Shanghai au impus o anumită limită pentru achiziţia de maşini noi, atfel încât să păstreze aerul curat şi să fluidizeze traficul. Dar aceste lucruri sunt greu de stăpânit, având în vedere că multe persoane au aspiraţii de a deţine maşini noi.

În prezent, China are o instrastructură rutieră pe care pot circula fără probleme cel puţin 300 de milioane de vehicule, a spus Shi la un forum din Beijing. Numărul de vehicule va creşte la 200 de milioane de unităţi până în 2020, de la 127 de milioane în 2013, potrivit CAAM.

Numărul de noi şoferi ar putea fi o binafacere pentru companiile de închirieri auto din China, deoarece acest segment încă nu este foarte bine dezvoltat. În prezent, circa 10% din numărul total de vehicule din China sunt închiriate.