PRIMUL MASTER de Business Consultancy din România

În condiţiile în care tot mai mulţi tineri pleacă în străinătate să înveţe management de business la şcoli de afaceri precum Universitatea Aarhus din Danemarca sau la Open University din Anglia, şcoala academică din România nu are programe de master în limba engleză pe zona de business aproape deloc.

Însă lucrurile par să se mişte, în sfârşit, şi pe acest segment, cu atât mai mult cu cât limba engleză este, prin excelenţă, limba afacerilor.

Facultatea de Administraţie şi Afaceri, una din cele mai căutate facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, organizează primul program de masterat de Consultanţă în Afaceri din România în limba engleză, după ce programul în limba română scoate anul acesta a doua generaţie de absolvenţi.

Astfel, pentru cei interesaţi să facă un fel de MBA în limba engleză dar care nu costă 10.000 de euro pe an sau pentru tinerii care vor să înveţe administrarea afacerilor fără să plece din România, există acum un program care se apropie de standardele unui MBA.

Programul, cu predare exclusiv în limba engleză, este o oportunitate pentru cei care cunosc limba engleză la nivel avansat şi îşi doreşte să se specializeze în consultanţa de management pentru că masterul îşi propune o abordare specială pentru sistemul de învăţământ prăfuit din România, prin invitarea unor profesori străini (în calitate de visiting professor) în anul universitar 2013-2014.

Coordonatorii masterului şi doresc organizarea unei întâlniri cu reprezentanți ai unor programe similare existente pe plan european în vederea realizării schimburilor de profesori și studenți și a creării unei rețele a acestor programe de masterat.

Anul trecut, Facultatea de Administraţie şi Afaceri a fost şcoala universitară cu cei mai mulţi candidaţi pe loc din Bucureşti, cea mai căutată specializare fiind Administrarea afacerilor (16,65 candidaţi/loc).

ADMITEREA A ÎNCEPUT DEJA ŞI SE ÎNCHEIE LA FINALUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI

Sheffield şi SNSPA lansează masterul în Marketing, Advertising şi PR, în engleză

Universitatea Sheffield din Marea Britanie, una dintre cele 100 de universităţi de top din lume, şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative au lansat primul program de masterat în Marketing, Advertising şi PR care va primi recunoaştere dublă, din partea ambelor instituţii de învăţământ.

Masteratul în Marketing, Advertising & Public Relations a fost creat ”pentru a oferi studenţilor o vedere strategica şi integratoare a marketing-ului”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Facultăţii Internaţionale a Universităţii Sheffield – CITY College, cea care este responsabilă pentru livrarea programelor oferite în Bucureşti, în colaborare cu SNSPA, ca instituţie parteneră. Cursuri cu profesori străini Programul de master durează doi ani, cursurile sunt în limba engleză, se desfăşoară un weekend pe lună şi vor fi predate de profesori străini, în clase cu număr redus de studenţi pentru a asigura interactivitatea. Masterul presupune opt module de studiu, care se vor încheia cu prezentarea lucrării de dizertaţie.

ADMITEREA ESTE ÎN LUNA SEPTEMBRIE