Deținătorii de carduri Visa emise în România au realizat, în data de 7 februarie 2015, peste 2.050 de tranzacții cu cardul, fiecare cu o valoare cuprinsă între 6 si 6,99 lei, și ar putea fi câștigători în cadrul loteriei bonurilor fiscale, prin care se oferă premii în valoare totală de 1 milion de lei, a anunțat, într-un comunicat, Visa.

Pentru a-și revendica premiile, câștigătorii trebuie să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a pașaportului și o cerere scrisă. Valoarea totală a premiilor de 1 milion de lei se va împărți în mod egal între toate persoanele care solicită și îndeplinesc condițiile loteriei bonurilor fiscale.

“Rezultatul primei extrageri ne confirmă faptul că românii plătesc cu cardul și sume mici, cum ar fi cumpărături de 6 lei, și sperăm că în viitor un număr tot mai mare din aceste tranzacții să fie contactless – tehnologia care oferă o experiență a cumpărăturilor mai rapidă și comodă, întrucât deținătorul cardului nu mai trebuie să introducă codul PIN pentru plăți păna la 100 lei”, a declarat Cătălin Crețu, Director Regional pentru România, Croația și Slovenia, Visa Europe.  

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paște, în data de 13 aprilie, fiind luate în considerare toate bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie, pentru cumpăraturile plătite cu cardul, bonuri de masă sau numerar. Persoanele care au bonuri câștigătoare își pot revendica premiile în maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata câștigurilor va fi facută de Ministerul Finanțelor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.