Beneficiarul a semnat contractul de finanțare cu agenția în luna mai a anului 2010, și l-a finalizat în prima jumătate a anului 2011. Valoarea totală a proiectului a fost de 237.838 de euro. Proiectul de investiții pentru care a beneficiat de fondurile nerambursabile a fost finanțat prin Măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).
Prin această investiție, beneficiarul a înlocuit utilajele vechi, închiriate, cu alte 52 de utilaje noi, performante, atât pentru creșterea calității, dar și a cantității produselor obținute. În acest sens, investitorul a achiziționat cu banii primiți, echipamente precum: mașini de croit și alimentator automat pentru acestea, mașini de cusut sau de aplicat bombeu, de capsat, de egalizat și subțiat, de numerotat și ștampilat. Alte utilaje cumpărate pentru fabricarea încălțămintei sunt cele pentru netezit materialul și cusăturile sau pentru termolipit.
100 de noi locuri de muncă
”Banii primiți de la Agenție ne-au ajutat foarte mult să ridicăm standardele de calitate ale produselor noastre, astfel încât acestea să răspundă celor mai exigente cerințe ale clienților noștri de pe piața externă. De asemenea, prin creșterea productivității am și putut onora astfel comenzile acestora”, susține Florentina Toia, reprezentatul legal al societății.
În primul an după implementarea investiției, capacitatea de producție a crescut de la aproximativ 30, la 200 de fețe de încălțăminte pe zi, aceasta urmând să ajungă, prin proiectul realizat cu fonduri europene nerambursabile, la 500 de fețe de încălțăminte pe zi în anii patru și cinci. Nu a fost ignorat nici impactul din punct de vedere social, fiind create aproximativ 100 de noi locuri de muncă, menținându-se și cele 6 deja existente.
Proiectul denumit ”Dezvoltarea SC Rivalsa Shoes SRL, prin investiții în sectorul încălțămintei” și este implementat în satul Sălacea din comuna cu același nume a județului Bihor.
Măsura 312, de două ori mai multe proiecte decât fonduri alocate
Cererea de fonduri europene nerambursabile pentru Măsura 312 a depășit de peste 2 ori fondurile alocate până în anul 2013 “pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, respectiv 385.237.628 de euro. APDRP a înregistrat, începând cu anul 2008, 6.533 de cereri de finanţare, în valoare de peste 890 de milioane de euro.

Până în acest moment, sunt semnate 2.172 de contracte de finanțare. Valoarea nerambursabilă a acestora este de 288,6 milioane de euro, gradul de absorbție al fondurilor alocate fiind de 75%. Conform calendarului estimativ de lansare a sesiunilor depunerii de proiecte pentru anul 2012, o nouă sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 312 se va desfășura în luna august și va avea o alocare financiară de peste 134 de milioane de euro.